Потребител: Парола:
  • Забележителности в община Троян
Махала Баба Стана
с. Орешак. Община Троян. Област Ловеч.

Махала Баба Стана се намира близо до село Орешак, община Троян, в живописна местност в подножието на планината. В обраслата с гори могила могат да бъдат видяни запазени старинни къщи от възрожденски стил. Тук се намира и един нов християнски храм, построен от Джон Бризби, който всяка година раздава награди в училищата от град Троян.

Горе Прочети още   Коментари (0)
Национален парк „Централен Балкан“
гр. Троян. Община Троян. Област Ловеч.

В Национален парк “Централен Балкан” има девет строги резервата: “Боатин”, “Царичина”, “Козя стена”, “Стенето”, “Северен Джендем”, “Пеещи скали”, “Соколна”, “Джендема” и “Стара река”. Национален парк 'Централен Балкан' е обявен на 31.10.1991 г. с цел дълготрайното опазване в полза на обществото на комплекса от саморегулиращи се екосистеми и присъщото им видово разнообразие, местообитанието и месторастението на застрашени и редки видове и съобщества, уникални геоморфоложки образувания, забележителни пейзажи, които имат световно значение и култура.

Горе Прочети още   Коментари (0)
Римска крепост Состра
с. Ломец. Община Троян. Област Ловеч.

Римският военен лагер Состра е разположен на 12 км северно от град Троян и на 28 километра южно от град Ловеч. Той се намира върху относително равен терен в долината на река Осъм. Край разкопките са намерени много монети, съдове, паметници. Най-ценната находка представлява древна тракийска маска от V-IV в. пр. Хр.

Горе Прочети още   Коментари (1)
Музей на народните художествени занаяти и приложни изкуства
гр. Троян. Община Троян. Област Ловеч.

Музеят се намира на централния площад `Възраждане` в град Троян и е уникален с това, че е единственият в България музей, съхранил богатството на майсторите на народни художествени занаяти и приложни изкуства. Днешният Музей на занаятите е открит на 3 октомври 1968 г. по случай 100-годишнината от обявяването на Троян за град. Той се помещава в първата следосвобожденска обществена сграда, построена в града през 1881 г.

Горе Прочети още   Коментари (0)
Национално изложение на художествените занаяти
с. Орешак. Община Троян. Област Ловеч.

На двеста метра от манастира в село Орешак, община Троян, се намира Националния панаир - изложба на народните художествени занаяти. В него се представят творбите на съвременни майстори на занаяти и приложни изкуства от цялата страна и от чужбина. Нова експозиция се открива всяка година през юни.

Горе Прочети още   Коментари (0)
Природонаучен музей
с. Черни Осъм. Община Троян. Област Ловеч.

Природонаучния музей се намира в село Черни Осъм, община Торян. Събира богата експозиция от препарирани животински видове, представители на фауната в Централна Стара планина: бозайници, птици, влечуги, насекоми.

Горе Прочети още   Коментари (0)
         1   2      »   
Вили за отдих - всички права запазени © 2008 - 2019г. ViliBG.net
: Добави вила : Вили за почивка : Забележителности : Полезни връзки : Контакти :