Потребител: Парола:
  • Забележителности в България
Етнографски музей
гр. Ловеч. Община Ловеч. Област Ловеч.

Ако решите да посетите Ловеч, непременно трябва да разгледате етнографския комплекс на града. Той се намира в квартал Вароша, на тиха калдъръмена уличка, а малко над него гордо се е изправила средновековната твърдина „Хисаря”. Етнографският комлекс се състои от две съседни къщи - Драсова и Рашова.

Горе Прочети още   Коментари (0)
Крепостта Калиакра
с. Българево. Община Каварна. Област Добрич.

Непристъпността на скалите станала причина още в дълбока древност тук да се изгради крепост. Най-ранните данни за населяването на носа са от IV в. пр. н. ера. Тогава Калиакра е населявана от тракийското племе Тиризи, дало и първото име на крепостта - Тиризис. През късната античност селището се нарича Акре Кастелиум и е един от петнадесетте града на провинция Скития, обхващаща земите на днешна Добруджа. В този период крепостта е важен пункт от Виа Понтика.

Горе Прочети още   Коментари (0)
Нос Калиакра
с. Българево. Община Каварна. Област Добрич.

Калиакра е дълъг и тесен нос на българското северно черноморско крайбрежие, в най-югоизточната част на Добруджанското плато, намиращ се в близост до село Българево. Носът наподобяващ полуостров е вдаден на 2 км навътре в морето и завршва със 70 метрови отвесни скали.

Горе Прочети още   Коментари (1)
Ждрелото на река Ерма
гр. Трън. Община Трън. Област Перник.

Ждрелото на река Ерма се намира на 3 км. от град Трън, по поречието на реката. Дължината му е около 100 м., а ширината му в най-тясната си част е около 5 м. От двете му страни се издигат отвесните скали на върховете Жилав камък (на юг) и Църквището (на север).

Горе Прочети още   Коментари (1)
Пещера Бачо Киро
гр. Дряново. Община Дряново. Област Габрово.

„Бачо Киро“ е името на една от най-посещаваните пещери в България. Пещерата е разположена западно от Дряновският манастир, на неголямо разстояние от водната пещера Андъка и е с дължина 3500м.

Горе Прочети още   Коментари (0)
Връх Ботев
гр. Карлово. Община Карлово. Област Пловдив.

Ботев е най-високият връх в Стара планина с надморска височина 2376 м. Намира се в община Карлово, Пловдивска област. До 1950 г., когато е преименуван на името на Христо Ботев, се нарича Юмрукчал.

Горе Прочети още   Коментари (0)
«      1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14      »   
Вили за отдих - всички права запазени © 2008 - 2019г. ViliBG.net
: Добави вила : Вили за почивка : Забележителности : Полезни връзки : Контакти :