Потребител: Парола:
  • Забележителности в България
Мелнишки пирамиди
гр. Мелник. Община Сандански. Област Благоевград.

Мелнишките пирамиди са разположени в югозападните склонове на Пирин планина. Представляват красиви пясъчни образувания, които се извисяват величествено над най-малкият град в България – Мелник. На височина достигат до 100 м.

Горе Прочети още   Коментари (0)
Университетска ботаническа градина Балчик
гр. Балчик. Община Балчик. Област Добрич.

Университетската ботаническа градина в Балчик е партньор по Европейския проект за образование в ботаническите градини. Неговата основна цел е да се положат основите на ползотворно сътрудничество между средните училища и ботаническите градини и по такъв начин да се формира у учениците съвременно отношение към екологичния баланс в природата.

Горе Прочети още   Коментари (3)
Ботаническа градина Варна
гр. Варна. Община Варна. Област Варна.

Ботаническа градина във Варна хармонично съчетава изкуствени и естествени екосистеми. Тя е създадена през 1977 г. на територията на съществуващ разсадник, а от 11 май 2002 г. е отворена за посещение и е обявена официално за първия в страната и на Балканите екопарк с обща площ 90 акра. Паркът предлага богато разнообразие от екзотични дървета и храсти – повече от 250 вида от четири континента, както следва: Европа- 123 вида, Азия – 87 вида, Северна Америка – 40 вида, Азия – 1 вид.

Горе Прочети още   Коментари (1)
Паметник Шипка
гр. Шипка. Община Казанлък. Област Стара Загора.

Паметникът Шипка е създаден във връзка с драматичните исторически събития от Руско-турската освободителна война. Това събитие предизвиква редица български творци да възпеят големия подвиг на Опълчението и да увековечат делата на онези, които проливат кръвта си за да се нарече България свободна.

Горе Прочети още   Коментари (1)
Панорама Плевенска епопея
гр. Плевен. Община Плевен. Област Плевен.

Това е най-величественият паметник на руската бойна слава и на българо-руската дружба. Създаден е в чест на 100-годишнината от Освобождението на България от османско иго. Панорамата “Плевенска епопея 1877 г.” е изградена в района на Скобелевия парк-музей, непосредствено до редут Кованлък, където по време на третия щурм за Плевен се водят едни от най-кръвопролитните сражения.

Горе Прочети още   Коментари (2)
Национален исторически музей
гр. София. Община София. Област София.

Националният исторически музей е един от най-големите исторически комплекси на Балканския полуостров. Ето защо ако минавате към София, определено не можете да го подминете. Може би това е най-подходящото място да се докоснете до многовековната история на България във всичките й повратности и събития.

Горе Прочети още   Коментари (0)
«      5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15      »   
Вили за отдих - всички права запазени © 2008 - 2019г. ViliBG.net
: Добави вила : Вили за почивка : Забележителности : Полезни връзки : Контакти :