Потребител: Парола:
  • Забележителности в България
Музей на народните художествени занаяти и приложни изкуства
гр. Троян. Община Троян. Област Ловеч.

Музеят се намира на централния площад `Възраждане` в град Троян и е уникален с това, че е единственият в България музей, съхранил богатството на майсторите на народни художествени занаяти и приложни изкуства. Днешният Музей на занаятите е открит на 3 октомври 1968 г. по случай 100-годишнината от обявяването на Троян за град. Той се помещава в първата следосвобожденска обществена сграда, построена в града през 1881 г.

Горе Прочети още   Коментари (0)
Национално изложение на художествените занаяти
с. Орешак. Община Троян. Област Ловеч.

На двеста метра от манастира в село Орешак, община Троян, се намира Националния панаир - изложба на народните художествени занаяти. В него се представят творбите на съвременни майстори на занаяти и приложни изкуства от цялата страна и от чужбина. Нова експозиция се открива всяка година през юни.

Горе Прочети още   Коментари (0)
Природонаучен музей
с. Черни Осъм. Община Троян. Област Ловеч.

Природонаучния музей се намира в село Черни Осъм, община Торян. Събира богата експозиция от препарирани животински видове, представители на фауната в Централна Стара планина: бозайници, птици, влечуги, насекоми.

Горе Прочети още   Коментари (0)
Асенова крепост
гр. Асеновград. Община Асеновград. Област Пловдив.

Средновековната Асенова крепост се намира на 3 км. южно от Асеновград и разположена на скалист връх над левия бряг на река Асеница. Най-ранните археологически находки датират от V-ІV в. пр. Хр., когато траките, оценили непристъпността на терена, построяват укрепление тук. Районът на крепостта е обитаван и през римската и ранновизантийската епоха.

Горе Прочети още   Коментари (0)
Несебър - стария град
гр. Несебър. Община Несебър. Област Бургас.

Несебър е разположен върху малък остров, който e вързан със сушата с провлак, дълъг 400 м. Несебър е един от най-старите градове в Европа и най-богат на архитектурни паметници от средновековието в България. Наследник е на древното тракийско селище Menebria, основано през второто хилядолетие пр. Хр. По-късно, в началото VI век пр. Хр, става гръцка колония (Месембрия) и важен търговски център.

Горе Прочети още   Коментари (2)
Църква Христос Пантократор
гр. Несебър. Община Несебър. Област Бургас.

Църквата “Христос Пантократор” (Вседържател) датира от ХІІІ-ХІV век. Изящната архитектура, идеалните пропорции, живописната украса на фасадата, недовършената кула-звънарница кара всеки, преминал през днешния градски площад да забрави реалността и за миг да се отзове в един наистина приказен свят.

Горе Прочети още   Коментари (0)
«      6   7   8   9   10   11   12   13   14   15      »   
Вили за отдих - всички права запазени © 2008 - 2019г. ViliBG.net
: Добави вила : Вили за почивка : Забележителности : Полезни връзки : Контакти :