Потребител: Парола:
  • Забележителности в България
Църква Света София
гр. София. Община София. Област София.

Църквата Света София в столицата е един от символите на града, който му дава и името си. Тя е втората най-стара църква в София след ротондата Св. Георги. Намира се в центъра, на пл. Св.Ал.Невски, съвсем близо до едноименния храм.

Горе Прочети още   Коментари (0)
Храм-паметник Свети Александър Невски
гр. София. Община София. Област София.

Храм-паметникът Александър Невски е най-красивият и величествен символ на град София. Той се намира в центъра на града, на едноименния площад, в непосредствена близост до сградата на Народното събрание.

Горе Прочети още   Коментари (0)
Чудните мостове
с. Орехово. Община Чепеларе. Област Смолян.

Чудните мостове са едно от най-красивите природни творения в България. Те се намират в Родопите, на около 70 км от Пловдив и Смолян. През 1961 г. Чудните мостове са обявени за природна забележителност. От незапомнени времена по Чудните мостове преминава пешеходният път от село Орехово за село Забърдо.

Горе Прочети още   Коментари (1)
Махала Баба Стана
с. Орешак. Община Троян. Област Ловеч.

Махала Баба Стана се намира близо до село Орешак, община Троян, в живописна местност в подножието на планината. В обраслата с гори могила могат да бъдат видяни запазени старинни къщи от възрожденски стил. Тук се намира и един нов християнски храм, построен от Джон Бризби, който всяка година раздава награди в училищата от град Троян.

Горе Прочети още   Коментари (0)
Килифаревски манастир
гр. Килифарево. Община Велико Търново. Област Велико Търново.

Килифаревския манастир "Рождество Богородично" е разположен на десния бряг на р. Белица на юг от град Велико Търново. До него се стига лесно по пътя южно от гр. Велико Търново, пресичащ Стара планина през Хаимбоазкия проход. На 12 километра от града се намира гр. Килифарево, манастирът е на около два километра след него. Има указателни табели. За повече информация относно местоположението на манастира виж Велико Търново и околностите му.

Горе Прочети още   Коментари (0)
Белинташ
гр. Асеновград. Община Асеновград. Област Пловдив.

Белинташ (още Беланташ) е красива скала с форма на малко плато в Родопите, върху която е съществувало древно тракийско светилище на бог Сабазий на бесите. На турски името му означава "камък на познанието".

Горе Прочети още   Коментари (2)
«      1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14      »   
Вили за отдих - всички права запазени © 2008 - 2019г. ViliBG.net
: Добави вила : Вили за почивка : Забележителности : Полезни връзки : Контакти :