Потребител: Парола:
  • Забележителности в област Пловдив
Връх Ботев
гр. Карлово. Община Карлово. Област Пловдив.

Ботев е най-високият връх в Стара планина с надморска височина 2376 м. Намира се в община Карлово, Пловдивска област. До 1950 г., когато е преименуван на името на Христо Ботев, се нарича Юмрукчал.

Горе Прочети още   Коментари (0)
Белинташ
гр. Асеновград. Община Асеновград. Област Пловдив.

Белинташ (още Беланташ) е красива скала с форма на малко плато в Родопите, върху която е съществувало древно тракийско светилище на бог Сабазий на бесите. На турски името му означава "камък на познанието".

Горе Прочети още   Коментари (2)
Райско пръскало
гр. Калофер. Община Карлово. Област Пловдив.

От Райските скали в Средна Стара планина се спуска най-високият от всичките 300 водопади в България - Райското пръскало. Той се намира под един от българските природни резервати – “Джендема”. Сред непристъпните пропасти, зъбери и скални гребени, растително и животинско разнообразие се намира тази ненагледната красота на България.

Горе Прочети още   Коментари (0)
Бачковски манастир
гр. Асеновград. Община Асеновград. Област Пловдив.

Вторият по големина български манастир, Бачковската обител, се намира в долината на Чепеларската река (също така известна като река Чая), на около 10 километра южно от Асеновград. Манастирът е живописно ограден от хълмовете на Родопите, което заедно с внушителния му размер и античност го правят един от най-посещаваните в България.

Горе Прочети още   Коментари (0)
Асенова крепост
гр. Асеновград. Община Асеновград. Област Пловдив.

Средновековната Асенова крепост се намира на 3 км. южно от Асеновград и разположена на скалист връх над левия бряг на река Асеница. Най-ранните археологически находки датират от V-ІV в. пр. Хр., когато траките, оценили непристъпността на терена, построяват укрепление тук. Районът на крепостта е обитаван и през римската и ранновизантийската епоха.

Горе Прочети още   Коментари (0)
Вили за отдих - всички права запазени © 2008 - 2019г. ViliBG.net
: Добави вила : Вили за почивка : Забележителности : Полезни връзки : Контакти :