Потребител: Парола:
  • Забележителности в област Смолян
Язовир Доспат
гр. Доспат. Община Доспат. Област Смолян.

Доспат е язовир на река Доспат в Западните Родопи. Разположен на 22 000 декара на 1200 м надм. височина, това е най-високият язовир у нас и сред най-големите по площ и обем. Построен е на р. Доспатска. В него може да се лови шаран, пъстърва, кефал, костур, червеноперка и каракуда.

Горе Прочети още   Коментари (0)
Чудните мостове
с. Орехово. Община Чепеларе. Област Смолян.

Чудните мостове са едно от най-красивите природни творения в България. Те се намират в Родопите, на около 70 км от Пловдив и Смолян. През 1961 г. Чудните мостове са обявени за природна забележителност. От незапомнени времена по Чудните мостове преминава пешеходният път от село Орехово за село Забърдо.

Горе Прочети още   Коментари (1)
Пещера Дяволско гърло
с. Триград. Община Девин. Област Смолян.

Пещерата се намира в най-южните части на Централни Родопи и представлява един от феномените на Триградското ждрело. По изкопан тунел (150 м.) се стига до впечатляваща с размерите си зала, от която по виеща се стълба се стига до естествения вход на пещерата.

Горе Прочети още   Коментари (0)
Ягодинска пещера
с. Ягодина. Община Борино. Област Смолян.

Пещерата се намира на 3 км. югозападно от село Ягодина. Входът е направен по изкуствен път. Това е една от най-дългите най-интересните пещери в България и най-красивата в Родопите.

Горе Прочети още   Коментари (0)
Вили за отдих - всички права запазени © 2008 - 2019г. ViliBG.net
: Добави вила : Вили за почивка : Забележителности : Полезни връзки : Контакти :