Потребител: Парола:
  • Забележителности в област Видин
Пещера Магура
с. Рабиша. Община Белоградчик. Област Видин.

Пещерата Магура е образувана в усамотен хълм, висок 461м, който се издига на северозапад от с.Рабиша и е известен с името Рабишка могила. Този уединен хълм е известен още и със славянското име „Магура”. Пещерата отстои на 32км югозападно от Видин и на 17км северозападно от Белоградчик, с които селища я свързват асфалтирани пътища.

Горе Прочети още   Коментари (1)
Крепост Баба Вида
гр. Видин. Община Видин. Област Видин.

“Баба Вида” е единственият изцяло запазен средновековен замък в България, играл едновременно роля като отбранително съоръжение и като владетелски замък. Издига се на брега на р.Дунав в североизточната част на град Видин. На това място, доминиращо над околните низини, са били съсредоточени още от древността крепостните съоръжения на града. Устоял на не едно вражеско нападение, той е поправян и разширяван неколкократно.

Горе Прочети още   Коментари (1)
Белоградчишки Скали
гр. Белоградчик. Община Белоградчик. Област Видин.

Много красива и впечатляваща галерия от високи и изваяни скални групи с различни форми. Те са величествени и невероятни със своята красота и разнообразие, наподобяват замъци, хора, животни и др. Основните скални групи и отделни фигури са : "Белоградчишката крепост", "Монасите", "Монахинята", "Мечката", "Адам и Ева", "Боров камък" , "Велкова глава", "Орела", "Гъби", "Магаза", "Ученичката", "Кукувицата". Те са разпръснати по южното подножие в околността на град Белоградчик и селата Боровица, Чифлик, Белотинци, Фалковец, Горен Чифлик, Долен Чифлик.

Горе Прочети още   Коментари (1)
Вили за отдих - всички права запазени © 2008 - 2019г. ViliBG.net
: Добави вила : Вили за почивка : Забележителности : Полезни връзки : Контакти :