Потребител: Парола:
  • Забележителности в България
Абритус
гр. Разград. Община Разград. Област Разград.

Абритус е антично римско селище с крепостни стени, чиито останки се намират край град Разград. Селището Абритус е било обитаемо от II до IV век. То е сред Стоте национални туристически обекта на България.

Горе Прочети още   Коментари (0)
Университетска ботаническа градина - София
гр. София. Община София. Област София.

Университетска ботаническа градина в София се намира на ул. Московска 49. Ботаническата градина се управлява от Софийски университет „Св. Климент Охридски”. Градините е създадена през 1892 г по инициатива на първия български професор по ботаника Стефан Георгиев. Основната й задача е да разширява познанията и да провежда мероприятия по опазване на редки и застрашени растителни видове.

Горе Прочети още   Коментари (0)
Къща-музей Райна Княгиня
гр. Панагюрище. Община Панагюрище. Област Пазарджик.

В Панагюрище е родното място на Райна Княгиня, днес къщата, в която е живяла тя, е превърната в музей. Райна Княгиня е една от много хора, дали живота си за свободата на своята родина. Тя е известна с ушиването и носенето на знамето на Априлското въстание.

Горе Прочети още   Коментари (0)
Петрова нива
с. Стоилово. Община Малко Търново. Област Бургас.

Петрова нива е местност в Странджа, в землището на село Стоилово, където през 1903 година на Преображение (11 до 13 юли) е обявено въстание за присъединяване на Странджа, Одринска и Беломорска Тракия към България. По времето на въстанието се провъзгласява Странджанската Република. В края на 50-те години на миналия век е построен паметник, а през 2003 година в чест на 100-годишнината на въстанието е построена църква, наречена Света Петка.

Горе Прочети още   Коментари (0)
Археологически музей
гр. Созопол. Община Созопол. Област Бургас.

Созопол е най-старият град на българското Южно Черноморие, основан през 610 г. пр. Хр., като елинска колония или полис на милетски гърци под името Аполония Понтика. Първото селище възниква в края на IV - III хил. пр. Хр. Намерени са останки от жилища, керамика и оръдия на труда от бронзовата епоха при подводни археологически разкопки.

Горе Прочети още   Коментари (0)
Музей на солта
гр. Поморие. Община Поморие. Област Бургас.

Музеят на солта в Поморие е открит на 7 септември 2002 г. Създаден е с финансовата подкрепа на Европейския съюз чрез програма “Фар” в изпълнение на проектите "Всичко за солта (АЛАС)" – 2001-2002 г. и "Развитие на Музея на солта в Поморие като завършен обект на културния туризъм" – 2004-2005 г.

Горе Прочети още   Коментари (0)
         1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14      »   
Вили за отдих - всички права запазени © 2008 - 2021г. ViliBG.net
: Добави вила : Вили за почивка : Забележителности : Полезни връзки : Контакти :