Потребител: Парола:
  • Национален исторически музей
гр. София. Община София. Област София.

Националният исторически музей е един от най-големите исторически комплекси на Балканския полуостров. Ето защо ако минавате към София, определено не можете да го подминете. Може би това е най-подходящото място да се докоснете до многовековната история на България във всичките й повратности и събития.

Тук са събрани повече от 650 000 паметници на културата и само тук са подредени и подготвени така, че да се потопите в автентичната им атмосфера. Колекциите на музея са уникални и съдържат материали още от неолита, чак до днешни дни.

Музеят е създаден още през 1973 г. и оттогава е сменил много сгради и местонахождения. Първата му изложба е в сградата на Съдебната палата в София, а по-късно е преместен в бившия първи дом на правителствената резиденция. В момента музеят има своя собствена сграда в резиденция Бояна, в полите на Витоша. Понастоящем директор на музея е Ст. н. с. д-р Божидар Димитров. Музеят има филиали из цяла България, като Националният музей Кораб Радецки в Козлодуй, Земенският манастир, Храмът Св. Четиридесет мъченици във Велико Търново и други.

Националният исторически музей работи 09.00-16.45 ч. през зимата и 09.30-17.30 ч. през лятото. Входът за музея е 10 лв., за ученици и студенти, както и организирани групи има намаления.

Снимки:

Горе Коментари (0)

Вили за отдих - всички права запазени © 2008 - 2021г. ViliBG.net
: Добави вила : Вили за почивка : Забележителности : Полезни връзки : Контакти :